Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2010 18:38 - Сталинизмът е жив
Автор: pitashtia Категория: Политика   
Прочетен: 9249 Коментари: 18 Гласове:
1

Последна промяна: 16.11.2010 22:52


 Димитър Димитров 12 ноември в 02:51

Хайде комисарю, истината понякога боли, боли и после я приемаш и ти става леко и ти се живее... Георги Марков ли те ядоса.
Мислех, че комисарите имат по здрави нерви.
Любе са любимата група на сегашният руски диктатор, но имат хубави песни. Аз нямам предразсъдъци, но истината за комунизма си е истина. Съжалявам, ако съм ритнал патерицата на която се крепи твоят живот. Явно си религиозен тип. Защо не прочетеш Айн Ранд, все пък е атеистка.
DID77 - Любе - Берёзы - превод: Песен, от Руски

Naroden Komisar 12 ноември в 03:03 Докладвай

Димитре, ти не разбра ли, че няма никой и нищо което да ме убеди в противното. Явно си се заблудил нещо или пак ми пишеш от твоята химерична планета. Интересно защо спря дискусията във форума и си изтри коментарите, явно те е досрамяло от всичко изписано(макар да се съмнявам, че човек обхванал една хомофобска религия като капитала може да притежава това чувство). Все пак тук не смятам да си губя врмето с теб и да ти обяснявам очевидни неща. Истината за Комунизма и Марксизма е една и я има достатъчно добре формулирана в произведенията на класиците. Прочети, вместо да шариш като хлебарка по форумите и да ръсиш безсмислици. Колкото до ЛЮБЭ - те са ми любима група, независимо че не симпатизирам на Путин. А Айн Ранд е една пошла гротеска - това за което пише е приказки от 1001 нощ, но какво да се прави, трябват ви шамани след като неолибералите ви катастрофираха. Късмет и не ми губи тук времето, пиши където трябва и то конкретно и ясно по темите, а не да ми ръсиш звездни теории. :)))

Димитър Димитров 12 ноември в 03:10

Не аз ги изтрих, а някой на когото не са харесали откъсите от Георги Марков и вече не съм в този сайт. Когато се появи коментар не мога да отговарям. Ваш човек ме е блокирал. Видях, че триете и го очаквах.

 

Naroden Komisar 12 ноември в 03:16 Докладвай

Не знам какво имаш предвид и кого визираш. Аз съм член като всеки друг и пиша когато имам време. Все пак си мисля, че доста се отклони в края от темата. Бъди винаги точен и ясен, а не да разтягаш всякакви локуми и навсякъде. Предложих ти да откриеш конкретна тема и да пишеш там. Иначе се обезсмисля дискусията и става като на пазар, ама то това е характерна за всички твои събратя - такива спорове водите, раздути, неконкретни и не ползвате факти. Спорил съм с много твои събратя и винаги едно и също. Дори ме бяха изтрили твоите хора изцяло и отново се регистрирах. Такива като онази празна кратуна лила кара или там както се списва.Е, все пак отново съм тук.

 

Димитър Димитров 12 ноември в 03:46

Всяка група има възможност до отлъчва, да трие мнения и т.н.
Прави го администратора. Зависи от настройките.
Мои хора нямам. Аз летя в облаците и съзерцавам политическия пейзаж. Отгоре се вижда много добре накъде отиват нещата в общи линии. Не членувам в политически партии и не споделям безкритично нито определена религия, нито определена философия , нито определена политическа доктрина.
Просто някак са ми елементарни. А по форумите навсякъде е така.
Аз се опитах да проуча колко е акъла на националисти, анархисти, комунисти, патриотари и т.н. Обикновено ме гонят. От Хулите , сайт за литература ме изгониха два пъти, Сегато също го ядосах.
А споровете с факти са безнадеждна работа, защото фактите са като точки в една многомерна координатна система и през тези точки може да се прекарат всякакви криви. Абе Роршахова история. Така че всеки вижда това, което иска или е готов да види в зависимост от предразсъдъците в главата си.
Опитвам се да гледам със свои очи, а не през очите на някакви авторитети. Просто такъв ми е моделът. А в Че Геварата няма да се появя.Едно че всичко ми е ясно и второ няма шанс някой да разбере, че следващият опит за комунизъм ще е фарс, който само ще отложи правилните решения. Още Ленин се е усетил и вероятно, ако беше здрав, икономиката на СССР щеше да тръгне по Китайския модел или нещо подобно със държавна инфраструктура и финанси и частен сектор във всичко останало.
А още по добре щеше да е за руснаците да бяха тръгнали по пътя на капитализма с една конституционна монархия. Предпоследният цар е имал намерения за реформи, но убийството му прекъсва процеса, а синът му естествено става реакционер. Така че насилието ражда насилие и по-добрият вариант почти винаги е еволюцията.

 

Naroden Komisar 12 ноември в 13:27 Докладвай

Да, точно тази еволюция за която говори Маркс и е в основата на Марксизма. Виж сега, завършил съм икономика, работил съм в едни от най-големите български банки, срещал съм се с ръководители на много фирми, кооперации и организации, видял съм всичко с очите си и знам за какво става въпрос. Не мога да летя като теб в облаците. Това не е позиция, това е живуркане и онагледяване на принципа "аз съм с вас, която е на влас". Да не забравяме, че политик стана мръсна дума с установяването на капиталистическите отношения по света, изразяваща меркантилизъм и корумпираност(движещия лост и на самия капитал).Колкото до Историята, завършил съм такава паралелка в Гимназията и поназнайвам това-онова. По отношения на нея, приемам една концепция на древен китайски философ, който казва следното - "Добра е тази политика и стопанство, която е добре за масите, защото те са основите на държавността." Това е и мотото което изповядвам. Колкото до ЧЕ ГЕВАРА - въобще си далеко от истината, попаднал си под властта на медиите. Там има много умни и кадърни хора, а бъдещето е на тях. Същото се отнася и за "23 Септември" - младежите там четат литература и градят позиция и мироглед, дори въпреки всички посегателства срещу тях, останали естествено ненаказани. А какво по-добро от това да бъдат възпитавани в положителните императиви на морала, каквито несъмнено са залегнали в Марксизма. Прочел съм доста икономическа литература, анализи, бюлетини, ходил съм по много семинари - уверявам те, така дълбоко, както Маркс разглежда стопанския живот и отношения, никой друг не го е правил. Това е. И никой не може да ме убеди в противното. Въпроса е, че трябват подготвени истински марксисти, прочели не само "Манифеста", а целия "Капиталът". Това е бъдещето. Сполука на теб. И приятен полет над идейното ни пространство. Надявам се скоро сам да се убедиш в разликата между марксисти (истински обаче, а не утайката от БСП,хрушчовисти, горбачовисти и тем подобна сволоч) и всички останали буржоазни течения и фракции.

 

Димитър Димитров 12 ноември в 17:13

А за мен, ако предположим, че сте Марксисти, е непонятно присъствието на Ленини и Сталин. Ленини ревизира постановката ,че комунизмът ще победи в най-развитите страни и прави революция в една изостанала полуфеодална Русия с никакъв пролетариат. Диктатурата на пролетариата се оказва диктатура на малцинството. Затова и стрелят по него една есерка бившща анархиска. Разбира се има всякакви други спекулации включително че е роднина с Айн Ранд. Днес, обаче, не можах да намеря този сайт, който беше на руски. Визуално двете си приличат и са еврейки, но там беше описано всичко.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD,_%D0%A4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8_%D0%95%D1%84%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0

Независимо от болестите следствие на атентата изграждането на тоталитарната еднопартийна система продължава, а атентата дава повод за разправа с политическите опоненти.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AZu-fyaR2Ps0J%3Awww.f1reboy.net%2Fhistory%2Fuserfiles%2FRazdel1Tema3.doc+%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BD&cd=2&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&client=firefox-a
Искам да знам вие правоверни Марксисти ли сте или правоверни болшевики и Сталинисти.
За мен Марксизмът и Сталинизмът са две различни неща.

Защото в действителност след смъртта на Маркс, съдбата на капитализма взема посока, съвсем различна от тази, за която той е бил предначертал. Първо, Маркс предсказва, че народните революции ще се осъществят единствено в индустриално развитите държави, където работническата класа е достатъчно оформена. Но на практика те станаха в по-слабо развити нации като Русия и Китай. Второ, вместо да бъде разделено на две основни класи, капиталистическото общество придоби като ценно допълнение средната класа, благодарение на развитието на услугите. Трето, Маркс предсказва постоянния упадък на печалбата, водещ към колапс на капитализма, малките и средни предприятия се справяха така добре, както и големите. В резултат на това, развитите индустриални държави постигнаха невероятно високо ниво на икономическо развитие. Четвърто, работниците се предполагаха да стават все по-бедни. Вместо това, далеч от бедността, работниците в капиталистическото общество постигнаха доста по-висок жизнен стандарт от този в социалистическите страни.
И всичко това е така, защото теориите, изложени от Маркс в “Капиталът” са некоректни. Мощното разпространение на комунизма по света се дължеше не на правдивостта на Марксовите теории (“Капиталът” и философските му съчинения), а поради факта, че хората, и в частност интелектуалците не успяха да проумеят измамната природа на това учение, което оправдаваше разрушителния характер на начинанието.
Освен това, ако днешното капиталистическо общество преживява явления като концентрация на капитал, инфлация и безработица, то това не е защото Марксовите закони за икономическото развитие правилно разбират механизмите на процеса, а поради съвсем различни причини (липса на адекватна икономическа политика и регулации и не етично поведение в бизнеса)

 

Каплан, Фанни Ефимовна — Википедия

Сподели

 

Naroden Komisar 12 ноември в 18:44 Докладвай

"а поради съвсем различни причини (липса на адекватна икономическа политика и регулации и неетично поведение в бизнеса)" - да де, това казвам и аз, това казва и Маркс. За това съм марксист. Виж, основния проблем е неразбирането на марксизма и най-вече това което казва самия Маркс, че той не е догма. Ленин за това е велик, той разбира много правилно тази особеност - налагане на марксизма към обективните реалности. Както в момента това прави и Чавес - там проекта е точно по еволюционен път. Ще видим, за сега дава добри резултати. Дори Фидел го наложи с неговите кубински особености, взаимствайки от друг марксически подход, този на Мао и съюза му с Кай Ши и националистите. Нещо подобно сега се опитва да направи и Зюганов.Това е разликата му и с останалите икономически теории - в неговото постоянно синтезиране, доказвайки и философията на Хегел. Но за това, ти трябва здрава платформа, основа, каквато несъмнено има Марксизма. За това и бъдещето е негово. А средната класа, това за което пишеш е пълна глупост, няма такова понятие в икономиката, то бе въведено от фантастите на финасовия капитал, за да оправдаят и стимулират потреблението на кредита и лихвата. С упадъка на кредита и лихвата ще лъсне и самата истина. Това за което пише и Маркс.
"Трето, Маркс предсказва постоянния упадък на печалбата, водещ към колапс на капитализма, малките и средни предприятия се справяха така добре, както и големите. В резултат на това, развитите индустриални държави постигнаха невероятно високо ниво на икономическо развитие." - упадъка е пред лицето ни, и първи ще изгърмят и гърмят малките предприятия и фирми. И кои са тези развити индустриално държави ? Няма такива. Пак ти казвам, развитието им бе частично и в резултат на диспропорции, които в началото действат ефективно, но в последствие са пагубни.
"Четвърто, работниците се предполагаха да стават все по-бедни. Вместо това, далеч от бедността, работниците в капиталистическото общество постигнаха доста по-висок жизнен стандарт от този в социалистическите страни." - да, отново дължащо се на диспропорциите на капитала, принципа бе въведен за глобалните връзки, сиреч държавите-колонии, хранеха майките, е сега лъсва и тази причина. Въобще, системата на капитала е крайно опорочена и неефективна и за това пътя й от тук насетне е само надолу.

 

Димитър Димитров 13 ноември в 00:42

Това с колониите майки просто не е вярно. Благосъстоянието на една нация зависи преди всичко от производителността на труда, и чак тогава от разпределението. Ако днес сме бедни то е не защото ни крадат мръсните капиталисти, а защото не произвеждаме, защото нямаме високотехнологичен сектор където сложният труд вдига много производителността.
Само един пример. Испания и по-точно испанската корона се разорява и губи състезанието с Англия въпреки тоновете злато, които пристигат от новия свят.Експанзията на Англичаните се основава на развитието на капиталистическа индустрия. Българските царе и боляри никога не проумяват, че като изнасят храни за да финансират наемни войски и да се купуват разкош всъщност правят услуга на Византия.Ако вместо да рекетират и ограбват селяните си им бяха оставили по-вече храна и бяха ги впрегнали да строят пътища , градове, кораби и да развият своя икономика, нямаше да зависят от наемници.
Когато гледаш в канчето на другия, твоето остава празно.
Капитализмът и демокрацията спечелиха не защото Горбачов е предател, а защото са по ефективни и развиха производителността на труда чрез конкуренция. А колкото до разоряването, освен него има и възникване и учредяване. Бил Гейтс започва почти от нулата Ейпъл също, ето младите собственици на Фейсбук също започват и се конкурират с други проекти. Живота разбира се не е само конкуренция, но дори в рамките на единно стадо тя съществува и се нарича вътрешно видова конкуренция. Това, което не е справедливо при капитализма не е конкуренцията,  а това, че няма равен старт, което означава равен достъп до образование и равен достъп до капитали. Въпреки наличието на различни схеми за подпомагане на инициативността и стартиране на бизнес, равен старт няма.
Безпристрастният арбитър е пазара. Ако си завършил икономика би трябвало да ги знаеш тези неща по-добре от мен.
И така, ако схемата теза- антитеза- синтеза е вярна, в което дълбоко се съмнявам, защото е просто логическа конструкция, но ако все пак може да се приложи към обществото, то антитезата на капитализма вече се случи и следователно живеем във времето когато трябва да се появи синтезът.
Новото общество ще бъде синтез от социална справедливост и пазарни и не пазарни регулации и ще възникне по пътя на демокрацията чрез еволюция. Ами то точно това става в момента и няма да се мине без кризи и борби и т.н.
Затова,  ако трябва да гласувам или да членувам в лява партия ще си избера социалдемократична. За съжаление у нас такава няма, макар БСП да ги приеха в соц интернационала, а другата партийка просто не става.Много по близо до реалността са идеите на Дора Апостолова социалистите в Европа, но те пък са се придвижили прекалено към центъра
.http://www.facebook.com/profile.php?id=100000645246009
http://www.ideyazabulgaria.org/

Този синтез ще продължи дълго в условията на перманентна криза за развитите иконномики и ускорено натрупване на капитали в развиващите се, които ще ги настигнат по много показатели. Ключовият момент ще бъде кризата в Китай,когато там започне забавянето, когато си построят тежката индустрия и инфраструктурата и икономиката,  която е работела в този посока се окаже излишна. За съжаление левицата ще се окаже неподготвена и разделена на враждуващи крайно леви лумпенизирани комунисти и одесняли и задрямали социалисти. А тази перманентна криза ще радикализира и десните и ще стане мазано. Всъщност тези, които биха могли да станат моторът на промените е част от работещата средна класа, която е по-чувствителна към загубата на социално положение от крайно бедните в гетата. Ако насреща няма обединена левица с прагматична и реалистична програма за реформи във всички сфери синтезът ще се пороточи дълго и болезнено.Парата ще отиде в свирката и всички, които не са разбрали и оценили момента ще са виновни за това.
Защото след Маркс, Ленини, Сталин и т.н. Трябва да има и още някой щом не става въпрос за догма. Моят анализ е този .
Комунизмът като крайна антитеза се провали, но пък следва синтеза съвсем по каноните на марксистката логика.
И наистина Соца имаше черти на теократичен феодализъм и пари като при капитализма. Своеобразен синтез на предишните две форми.

 

Dora Apostolova

Сподели

 

Naroden Komisar 13 ноември в 01:56 Докладвай

а що не се замислиш, защо нямама такива сектори, при положение, че преди те бяха в основата на развитие на стопанството ни - високите технологии. Та ние монтирахме клетъчна връзка в ДЗУ на БТР-и още преди 89 г. и то двустранна, не само гласова, но и така наречената по-късно GSM-връзка, както и определяне точните кординати на отдалечаване между различните машини. Пращаха ни машините от СССР,монтирахме и после им ги връщахме. Не, абсолютно не съм съгласен с теб. Точно колониите предупределиха съдбата на развитие на капитализма. Да се твърди обратното е пълна глупост и говори за непознаване на самия процес на натрупване на капитала. А относно унищожената ни умишлено промишленост, купените за 1 лев предприятия и предаването после на скрап на техниката в тях, само и само да бъде унищожен сектора, за да се наложи техния труд и да се създаде чужда принадена стойност ? Схемата е една и е прилагана навсякъде. Всичко е ясно.
Прочети и за Англия малко, та тя владее Индия, перлата в короната й, говориш вече пълни глупости или демонстрираш непознаване на историята.
"Капитализмът и демокрацията спечелиха не защото Горбачов е предател, а защото са по ефективни и развиха производителността на труда чрез конкуренция" - точно обратното и на двете ти тези. Горбачов е предател, а капиталистическата система не е по-ефективна, а по-манипулативна. Факт: 300 години първоначално натрупване, бяха достигнати само за 50 години социалистическо развитие. Фактите са красноречиви.
"Бил Гейтс започва почти от нулата Ейпъл също, ето младите собственици на Фейсбук също започват и се конкурират с други проекти." - отново пълни глупости, абе нали все някой трябва да им върти капитала и да прави пара прим. Дали ще е Бил или Иван, за тях е все едно и също.
"Въпрекиналичиетона различни схеми за подпомагане на инициативността и стартиране на бизнес равен старт няма.
Безпристрастният арбитър е пазара. Ако си завършил икономика би трябвало да ги знаеш тези неща по-добре от мен."- Пазара е манипулативна величина и точно защото съм завършил икономика знам това много добре това. Дори Адам Смит го потвърждава в края на "Богатството на народите", но много малко хора са го прочели до край. Да си чувал за картелите? Е, скоро ще ги видиш в действие при започналата експроприация. Концентрирай се много добре през следващите няколко месеца.
"И така, ако схемата теза- антитеза- синтеза е вярна, в което дълбоко се съмнявам, защото е просто логическа конструкция, но ако все пак може да се приложи към обществото, то антитезата на капитализма вече се случи и следователно живеем във времето когато трябва да се появи синтезът." - именно, случи се социализъм и за това ти казвам, че предстои комунизъм- синтеза. А схемата е абсолютно вярна и признавам гения на Хегел.
Колкото до социалдемокрацията - това е като средната класа(нещо като химера или несъществуващо), тя е помиравяне на капиталиста, но това няма как да стане, по своята същност той е лаком и не може да бъде контролиран, няма как да е социален стремежа за натрупване на капитали. Проучил съм и тази тема, преди да завърша училище известно време проявявах интерес към тях, но след като им опознах идеите и платформите, всичко ми стана ясно - искат да оправдаят безчинствата с гръмки слова. Не вървят ! Баста !

 

Димитър Димитров 14 ноември в 16:28

А аз имам чувството , че този филм съм го гледал. Комунисти Зюгановисти, сладки спомени за минало величие и надежди за реванш, следващият Руски диктатор и отново русофили русофоби САЩ-офили и САЩ- офоби. Защо тези, които напуснаха България за да си търсят хляба по чужбина не отидоха при Чавес, Кастро, Ким, Лукашенко и т.н. Аз не познавам нито един. Имам двама съученици в Русия и толкова. Как пък западняците не се юрнаха на изток след падането на желязната завеса, да запретнат ръкави и да рекът:"Съкън, хора загубени, луди ли сте да бутате този социализъм, дайте да го направим комунизъм, че у нас не ни дават. Какви заблудени хора.

 

Русия ( Россия ) - враг №1 на българщината и България | ExtremeCentrePoint

www.extremecentrepoint.com

русия, враг, българщина, българия, стоянов, раковски, яворов, каравелов

Сподели

 

Naroden Komisar 14 ноември в 17:38 Докладвай

Ти си гледал една гротеска, поставена от чели-недочели и посредствени артисти. И добре, че не се юрнаха натам (към Куба, Венесуела и Беларус), това ги и запази като системи и то работещи системи. Надявам се скоро време да се направят необходимите изводи и поуки. Колкото до Зюганов, далеко си от истината. Имам възможност и пътувам често до Русия, все пак няма да ти обяснявам в детайли, достатъчно е да видиш и изслушаш това, пък после му налагай клишето, че бил като БСП (лично гледах декември дебата му с руските фашунгери по случай годишнината на Сталин, излъчен по една от руските телевизии, ако ти попадне, гледай го и него - нито йота отстъпка от принципите на Ленин и Сталин):
http://www.youtube.com/watch?v=ZM7hMfpRVSA

 

Выступление Зюганова 7 ноября

www.youtube.com

Сподели

 

Димитър Димитров 14 ноември в 23:29

http://knukim-edu.kiev.ua/
Проблемът на финансовата система е, че тя възниква стихийно и обслужва интересите на хората в нея, че правилата не са писани в обществен интерес, а благодарение на срастването на икономическата власт с политическата, законите са писани във интерес на парите. Това е класически случай на конфликт на интереси и дестабилизираща положителна обратна връзка. Ако не ти е ясно какво е това, в статията е обяснено. Така в икономиката, наред с естествените положителни връзки, които я ускоряват при растеж и я сриват при криза, се появяват вместо компенсиращи и регулиращи контури паразитни структури трупащи печалби от нестабилността. Това е проблемът, а не парите като идея или пазарът. Проблемът са правилата, които пише Елитът, а той няма да ги промени освен, ако губи или не бъде притиснат. Кой е луд да променя правилата на игра от която печели. И тъй като във всяко общество се оформя елит, който не иска да променя правилата освен във своя полза, се натрупват проблеми , които не се решават и не могат да се решат по старо му. Както твоите любими комунисти казват-революционна ситуация.
В една демокрация се предполага , че има механизми, които да решат този проблем и колкото е по-демократична една страна , толкова проблемите би трябвало да са по-малко. А твоите любими страни не са демократични, особено Северна Корея и Куба. При тях има срастване на политическата с икономическата и духовната власт, доколкото култът и единствената истина заместват плурализма и дебата.
http://www.youtube.com/watch?v=jMq1mQHRpRk&playnext=1&list=PL7964670FFEEC2BC0&index=5
http://bg.podnapisi.net/bg/money-as-debt-2006-%D1%81%D1%83%D0%B1%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8-p322570
http://www.pgpf.org/
http://www.lemonde.fr/frederic_vincent/
http://www.pauljorion.com/blog/?p=17314
http://en.wikipedia.org/wiki/Bancor
И така проблемът е ясен на интелигентните хора и има свестни предложения, но нищо не се прави. Нещата ще се случат на час по лъжичка с много проблеми и критични ситуации, но комунизъм....Той никога няма да намери съмишленици в сталиниската си форма сред единствената революционно настроена класа, която не е вече класическата работническа класа , а средната класа. В развитите страни работническата класа е малцинство отдавна, а средната класа се ориентира към центъра и социалдемокрацията. Напразни са надеждите , че тя ще се революционизира под натиска на социалните си загуби. Така на крайно левите им остават изостаналите и бедни страни,където обаче те рано или късно ще се провалят освен,  ако проявят разум и тръгнат по пътя на социализирания капитализъм. С тази идеология комисарю могат да се произведат само терористи.

 

Мировая и рыночная экономика :: статьи и книги

knukim-edu.kiev.ua

Сайт посвящен вопросам мировой экономики.

Сподели

 

Димитър Димитров 15 ноември в 00:03

А иначе Зюганов е прав, че нещата вървят зле, но това е защото в Русия се вихри див капитализъм, корупция , а демокрацията и гражданското общество не са достатъчно развити. Почти като у нас, с разликата , че там олигархията управлява по открито, а у нас ни бута мюрета като царя, кукли на конци. САЩ имат също проблем със финансовата олигархия и срастването на властите.
Но на митинга видях все възрастни хора . Младежи и хора на средна възраст имаше малко. Интелигенцията няма да подкрепи пещерен сталиниски комунизъм.

 

Naroden Komisar 15 ноември в 14:23 Докладвай

"Проблемът са правилата, които пише Елитът, а той няма да ги промени освен ако губи или не бъде притиснат. Кой е луд да променя правилата на игра от която печели." - ето това е проблема на капитализма. Комунизмът е казал думата си по тоя въпрос - прочети внимателно за АВАНГАРДА и ако не ти е ясно как, защо и до кога - ще ти обясня в детайли.
"В една демокрация се предполага , че има механизми, които да решат този проблем и колкото е по-демократична една страна , толкова проблемите би трябвало да са по-малко." - първо си изясни принципите на демокрация и демоса, сравни ги с постулатите на капитала и ще видиш пълното им отрицание. Капитализмът по своята същност е НЕдемократична система, породено ако искаш от неговия родов корен с феодализма. Капитализмът не решава проблемите на демокрацията, той само ги задълбочава. Социалистическите държави, чрез своя Авангард, са единствената алтернатива за демократизация на обществото. Проблема е в Авангарда, в настоящия момент той е стихиен, подтискан естествено от системата на капитала и разединен. Но пътя е единствено в него. След неговото формиране отдолу-нагоре ще бъде наложена и диктатурата на пролетариата и така до пълната победа на Комунизма. Само тогава, отпада и необходимостта от Авангарда и Диктатурата на пролетариата, по простата причина, че те вече ще са изпълнили своите функции.Социалдемокрацията, както и социализма са преходни нива. Да, съгласен съм с теб и с другаря Ленин, че ще трябва да се мине както през едната, така в последствие и през другата система, но пак казвам, това е пътя, а не целта. Комунизмът е завършения път на тази идея, за която списваш и ти, но не я осъзнаваш, поради тунелното си мислене и виждане. Колкото до историческата ситуация, тя отдавна е налице, сега предстои единствено нейното задълбочаване, както и разслоението ще става все по-голяма, поради несъстоятелността на понятието средна класа, като продукт единствено на кредита и лихвата. Средната класа, драги мой е нищо повече от кредитиран пролетариат, който след скорошната експанзия на банките по реализиране на обезпеченията си, ще лъсне като гол дирник на слънце. От там до пълното му осъзнаване като пролетариат, крачката е нищожна. Скоро светлината ще огрее всички !
Колкото до Зюганов, партията му в Русия има цели младежки структури, присъствал съм на техни мероприятия, включително и участие в концерт. Нищо не знаеш за там, подмладяването им е очевидно. Както между впрочем и в цялото постсъветско пространство. И за да не бъда голословен, ето и доказателството. Чети и анализирай:
http://kp.md/daily/24576.5/747472/#DRT

 

Почему Молдова голосует за коммунистов? // KP.RU - Молдова

kp.md

Коммунисты. Источник симпатий. Пять отличий от других

Сподели

 

Naroden Komisar 15 ноември в 14:31 Докладвай

А, и още нещо за визуално запознаване с действителността:
http://vbox7.com/play:3c58b8dc

1 май 2010 - митинг на К П Р Ф

vbox7.com

Русия,Москва.Митинг на КПРФ послучай 1 май.Участват между 15-20 хил. души.

Сподели

 

Димитър Димитров 15 ноември в 21:22

А бе те бяха победили, но не искаха да отпаднат. Живял съм го това и се чудех каква е тази дивотия за все по-нарастващата роля на Партията с главна буква. Дали авангарда и диктаторите сами няма да се разделят с властта. Ще трябва и срещу тях да се вдигат бунтове. Изхвърлете диктатурата на пролетариата и в програмата напишете чрез истинска демокрация и народовластие към все
по голяма социална справедливост. Докато разнасяте портрети на Ленин и Сталин и не разберете , че Социализма се разложи както се разложи първобитното общество и че това е неизбежно.
Каква е гаранцията , че новият Елит няма да се държи като всеки друг, да започне да се окопава във властовите структури и да се превърне в новата класа . Точно това се случи след Октомврийската революция-вътрешнопартийни борби за власт и саморазправа на Сталин със враговете му. Точно това имам в предвид като казвам, че демокрацията няма алтернатива.
Само при демокрацията има шанс по мирен път обществото да променя правилата, да притиска Елита. Нямаш си на представа колко е наивно да се разчита на добрата воля на управляващите особено във условия на диктатура на пролетариата. Че нали ще те обявят за враг на народа и е свършено с теб. Това , че в Молдова и други бедни и обрулени държави от предишният комунистически елит се надига лява вълна го зная. Причината е точно във отсъствието на демокрация и корупцията на старите номенклатури,пребоядисани на демократи, но ако комунистите вземат властта и останат в нея и постепенно тръгнат по пътя на Сталинизма и загърбят демокрацията, те ще се превърнат в същите отрепки. При демокрацията партиите си вадят взаимно кирливите ризи, има свобода на печата и сдруженията, има частна собственост и оттам независими икономически от властта хора, има разделение на властите. Когато се появи СДС и народа излезе по площадите , това беше желание за истинска демокрация, справедливост и възмездие за комунистическите престъпления. Оказа се обаче, че там е бъкано с ченгета и това по същество ляво и популистко движение не е в състояние да реализира тежненията на масите. Аз бях на едно сборище в аулата на Русенският университет по времето когато трепаха Чаушеско. Та бяха се събрали да слушат спомени за един изрод-Горуня, който видите ли, ако бил гътнал Тодор Живков и бля бля... Успях да взема думата и им казах: "Нима сте наивни деца да вярвате в приказката за добрият цар. Какво се случи когато Ивайло дойде на власт. При тези обществени отношения , при липсата на частна собственост и демокрация, просто нищо нямаше да се промени" И взеха да свиркат някакви. Там беше Радков, който преподаваше история на БКП повечето партийни членове, които познавах, преподавателят ми по икономика.
Така че който и да докопа цялата власт ангел небесен да е, със сигурност нещата ще свършат зле. Това се случва след всяка революция и заграбване на цялата власт. Великата френска революция завърши със самоизтребване и диктатура. Хвърчаха глави и то на баш революционери. Същото си случи като взеха властта болшевиките и т.н. Властта развращава, а абсолютната власт на една идея , партия личност развращава абсолютно. Това разбира се  отнася и за властта на парите.
Християнството не направи изключение. Ама освен да се чете история и да се правят съмнителни схематични прогнози за бъдещето , трябва да се познава и същността и психологията на човека. Комунизмът е утопия, докато демокрацията работи, макар и много лошо, а причина това да е така не е само недостатъчното разделение на властите, нито властта на парите, а човешката природа. Когато имаш сух пясък не можеш да си построиш пясъчен замък.
И защо Зюганов му се привижда Велик Китай, защо иска да се съюзява със най-капиталистическата страна, в която няма лява партия нито синдикати, а само едно К в името на партията, която управлява. Тежко и на Русия. Защото не усвои ли уроците на демокрацията, на историята, този свят ще потъне в хаос и насилие.

 

Naroden Komisar 15 ноември в 21:34 Докладвай

"Само при демокрацията има шанс по мирен път обществото да променя правилата, да притиска Елита" - я по добре си изясни думата демокрация, преди да списваш долните редове.
"Изхвърлете диктатурата на пролетариата и в програмата напишете чрез истинска демокрация и народовластие към все
по голяма социална справедливост." - хехехехехеех, че ти говориш за едно и също. Я по-добре прочети какво значи диктатура на пролетариата. Предложението ти за замяна е въздух под налягане. Виж, понеже нямам време да ти обяснявам всичко като на малоумен, предлагам ти да прочетеш преди това тази статия, поне за първоначално запознаване с термините и похватите и чак тогава да списваш празнословията си. Чети:
http://septemvri23.com/uben.htm

Как свободният пазар уби Нови Орлеан

septemvri23.com

За всеки човек с леви разбирания, тезисите на неолибералната идеология шокират с всичките си постановки. Според тази идеология / Съвременното понятие за “икономически либерализъм” не се поддържа само от либералните партии, но също така и от консерватори, християн-демократи,

Сподели

 

Naroden Komisar 15 ноември в 21:50 Докладвай

И още нещо за опресняване на паметта :
http://santimento.blog.bg/politika/2010/05/28/kapitalyt-karl-marks-tom-1-tom-3-tom-4.553256

http://www.zamunda.net/details.php?returnto=%2Fmytorrents.php&id=104264

 

държавен терор :: Капиталът - Карл Маркс Том 1, Том 3, Том 4

Сподели

 

Димитър Димитров 15 ноември в 22:15

Диктатура -изясни си първо това понятие-диктатор-вся власт съветам-престъпления. И кой ти каза че неолиберализмът и демокрацията  са едно и също. Неолиберализмът е просто другата крайност, философия на абсолютната власт на парите, а всяка абсолютна власт е опасна. Явно не схващаш. Неолиберализма е идеология на финансовата олигархия, а не на демокрация.
Колко пъти ще обяснявам, че властите не трябва да се сливат, а да се противопоставят една на друга, че не бива нито икономическата власт, нито политическата, нито властта над умовете на хората, духовната власт да се дават на една личност или организация, а точно това искат комунистите под предлог че са ангели небесни и непогрешими защото тяхната теория е непогрешима. Точно в манията за непогрешимост, за универсална истина от последна инстанция, е заимствана от християнството. Аз мисля иначе. Затова на времето не можаха да ме възпитат като правоверен защото се съпротивлявах на догматичното мислене и дидактиката. Защото интелигентният човек допуска че може и да греши някъде, а мисленето започва със съмнението. На този свят не може да има абсолютна истина, защото никой не може да познава безкрайността, нито е ясна целта, нито произхода на това, което виждаме. Затова Сократ е казал: Аз знам, че нищо не знам, но вие и това не знаете.
Демокрацията е процес, отворено за развитие и промяна общество и то ще си реши проблемите въпреки неолибералния фундаментализъм, въпреки крайно левият и крайно десен екстремизъм.
А белезите на феодализма носеше Сталинизма. Аз бях крепостен. Когато си потърсих работа в Русе се оказа че нямам право защото не съм жител, а сега съм свободен и мога да отида където поискам.
Теократичен феодализъм. Червените кътове не съм ги забравил. Мутрите на Маркс, Ленин, Политбюро и т.н.
Днес никой не ме кара да си слагам в рамка Сорос.
Свободата е производителна сила. Колкото свободата в едно общество е по голяма, толкова по-мотивирани са да творят неговите граждани. Няма цензура И РАЗНИ КОМИСАРИ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ТАЗИ СВОБОДА ЗА ДА ИСКАТ НЕСВОБОДА.
Потриват ръце и чакат техният час. Ама няма да стане.

 

Naroden Komisar 15 ноември в 23:09 Докладвай

Нищо не си разбрал и явно искаш само да бъдеш контра на всеки градивен процес. Е, няма нужда от такива многознайковци в дискусиите, останете си и се съмнявайте. Не ме интересува ни най-малко позицията ти. Тя е опосредствене от едно жалко съществуване. Не става така, Димитров, то по твоята логика ти вечно ще си правия, дървени философе.
И къде е тая твоя демокрация бе, я кажи и какви принципи изповядва, тези на псевдоелита ли, все такива дървени глави. Ххехехехехе, че вие ще се изядете накрая бе, няма да има кой да работи за вас. Знаеш ли, смятам да прекратя диалога, нямам време за губене, философствай си, нас ни чака бъдещето, а ти плюй на всичко в името на измислената си демокрация, то явно накрая ще плюеш и на нея по твоята логика. И виж, Димитров, единствената научно обоснована доктрина в икономиката е марксизма, а света се крепи точно на икономиката, не на дърдорения, така че, извода си го прави сам. Колкото до диктатура, то явно според теб ляво и леващина също означава едно и също. Не, Димитров, наистина нямам време да разтягам пистили с теб, желя ти приятно философстване, може да се запреш и в бъчва, като Диоген, гледай само да не се удавиш във виното ! Сполука.

 

Димитър Димитров 16 ноември в 00:25

Доколкото си спомням, научността на една теория се проверява чрез експеримент. Така например, Теорията на относителността е доказана чрез предвидени от нея ефекти. Въпреки това тя е в противоречие с квантовата механика и не обяснява всичко и това е разбираемо. Научни са единствено фактите, а логическите построения, които ги обясняват добре са просто един добър модел.
В икономиката няма такъв и както неолиберализма, така и класицизма и т.н. са частични модели повлияни от интереси и идеология. Същото е с обществените науки. Няма как да се проведе експеримент при равни други условия. Жена ми, която е историк се дразни , като и кажа, че нейният предмет не е наука защото няма как да се провери какво би станало, ако...
Още навремето когато съм учил този марксизъм имах съмнения, че диалектическият материализъм, историческият, научният комунизъм са само идеология. Не твърдя, че няма правилни постановки, но всичко това е само модел записан на хартия и в главите на хората, като при това той се различава в зависимост от личния опит, умствени възможности и характер.
Затова има анархисти, терористи и какви ли не правоверни крайно леви. Всеки си мисли, че това , което е в главата му съответства на реалността или се доверява на вождовете и авторитетите. Дори гениалната Теория на относителността е ограничена, защото светът е по сложен отколкото може да ни подскаже нашият разум и въображение. Съвременната левица е неадекватна защото няма развитие и обновление в теорията, защото изминалият исторически етап не е осмислен правилно и не се е поучила от грешките си. Само впрягането на цялото познание за човека и натрупаният опит в науки като психология, социология , теория на управлението и т.н. могат да създадат един работещ и по-добър модел на обществото.
Задаваш ли си въпроса откъде и защо се появява класовото разделение. Следствие на какво е то, на човешката природа или дело на дявола. И ако то упорито отново се появява, както стана със социализма, къде е гаранцията, че безкласовото общество не е утопия. С диктатура не можеш да промениш човешките инстинкти. Самата идея за диктатура е тяхна проява.
Ако обществото не е узряло за една идея нейното насилствено реализиране я компрометира. Насила може само да отнемеш от човека, но не можеш да му дадеш. Насила хубост не става.
И ме е яд на тези крайно леви идеи, които отнемат от енергията, необходима да се справим с по демократичен път с неолиберализма, без да се прекъсва икономическото обединение на света. Защото е необходимо да има една световна парична единица и да се прекрати надцакването с валутните курсова, защото трябва данък наследство в целият свят да е еднакъв и прогресивен, а преразпределението през бюджета да не е по-малко от 60%. Тогава ще е възможно да има безплатно образование и медицинско обслужване и социална сигурност. За начало е достатъчно да се обединят Европа, САЩ и Канада, Япония, Южна Корея и Русия.

 

Naroden Komisar 16 ноември в 00:36 Докладвай

Аааааааааа, Световното правителство, а ? Дойде си на думата най-после. Тоталния контрол на капитала. Не, никога, запомни го това. Никога на този принцип и не се крий зад празнословието за демокрация и тем подобни измишльотини. Няма да ви мине номера.
"И ме е яд на тези крайно леви идеи, които отнемат от енергията, необходима да се справим с по демократичен път с неолиберализма, без да се прекъсва икономическото обединение на света." - да, разбирам яда ти, пречи на плана ви, но какво да се прави, не всички са борци за "демокрация". Не отговори какво е демокрация за префинената ти от празнословие ода на капитала. Виж сега, не е проблема едната валута, ни най-малко дори. Само лаик може да вижда там проблема. Истинската причина е в капитала и фашизодната му политика, терора е роден от него и е негова рожба. Такива теории като твоята са миша пръдня - отдавна времето ги е разсеяло из пространството. Демокрация значи власт на народа, на демоса, такава власт предоставя единствено като модел Комунизма. Това е истината, всичко друго е разводняване и бабини деветини.

 

Димитър Димитров 16 ноември в 02:29

Аз не планирам, а предвиждам. Светът вече е глобализиран икономически.Финансовите капитали номади грабят и дори могат да сринат еврозоната. На това може да се противопостави политическо обединение и политическа воля за промяна на правилата. Срещу глобалната икономическа спекула и грабеж, трябва да се противопостави политическото обединение на света под някаква форма. Сега в глобалната икономика е дивият запад.
Но аз имам още един въпрос и те оставям на мира. Не разбрах защо Сталин се ветрее на знамената, след като той на практика ревизира Ленин и опропасти идеята с терор и кавказка кръвожадност.Вместо в болшевишката партия да се водят нормални дискусии, да има вътрешнопартийна демокрация, той налага авторитарен стил и се разправя физически със опонентите си. Кажи ми кой от съратниците на Ленини, от старите болшевики оцелява край него.
Какво общо имат неговият стил и начин на управление, диктаторските му навиици с демокрацията.


Naroden Komisar 16 ноември в 13:16 Докладвай

А аз планирам, щото не съм врачка, а разумно същество и като такова съм подвластен на обективните закономерности и емпиричните отношения в обществото и икономиката, а не летя из облаците или пространството като теб.
"Светът вече е глобализиран икономически.Финансовите капитали номади грабят и дори могат да сринат еврозоната. На това може да се противопостави политическо обединение и политическа воля за промяна на правилата." - не само ще сринат еврозоната, но и света като цяло. Концентрацията планирана от Маркс е обективна реалност. Всичко описано в "Капиталът" се реализира. Да, световно обединение ще има, но основата ще бъде съвсем друга, от тази за която ти лобираш. Международната интеграция и солидарност ще роди качествено ново ниво в обществото и икономиката.
Колкото до Сталин, ще кажа следното: той продължава по достоен начин делото на Ленин и като истински марксист, го развива в условията на новата епоха и предизвикателства, с които се сблъсква. Относно общите им позиции и мнения, говори и историческата фактология, с която както виждам ти си скаран. И мит е това, че Сталин се изчиства от всички съратници на Ленин, виж снимките и лицата и ще откриеш колко от тях до последно са с него. И за да поправим тази грешка, предоставям ти следния материал, с който да се запознаеш обстойно, да го осмислиш, ако можеш и чак след това да списваш и бърбориш. КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ, ДОРИ БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ ! :
http://septemvri23.com/Stalin_pictures.htm


ЖИВОТЪТ НА СТАЛИН В СНИМКИ

septemvri23.com

Сподели


Димитър Димитров 16 ноември в 15:50

Живееш в чернобял свят. Лесно е от една дрога да се мине на друга. Аз не пия , не пуша, не вярвам в богове, гробници и учени, нито в комунистически авторитети. Такъв съм се родил за разлика от наркомана Вапцаров, Сталин, ваша милост и подобните.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%99%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%84_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD
* Независимите анализатори, антикомунистите и по-голямата част от комунистите не смятат сталинизма за отделно учение. Те се аргументират с това, че Сталин не е направил никаква основна, радикална промяна в системата, изградена от Ленин. Нито терорът, нито забраната на критични мнения не са въведени от Сталин, те са присъщи на системата от самото начало. Освен това системата на Ленин от самото начало си е била тоталитарна система, без всякакъв обществен контрол. Сталин само е укрепил системата, сменил е безконтролната власт на група от 10-12 души с безконтролна власт на 1 човек. Според това становище сталинизъм не съществува, дейността на Сталин не е нищо друго, освен логично и последователно продължение на идеите и дейността на Ленин.
* Другото становище се споделя от група комунисти, наричащи себе си марксисти-ленинци антисталинисти. Според тях системата на Сталин е радикална и нова в сравнение с ленинизма. Радикалната промяна е в смяната на колективното ръководство на диктатурата на пролетариата с еднолична диктатура. Също така радикална промяна е размерът на терора: докато при Ленин този терор е бил ограничен и оправдан, при Сталин е бил вече несъразмерен и неоправдан. Освен това комунистите антисталинисти сочат и различия в икономическата политика: докато Ленин е допускал ограничено развитие и роля на частния сектор в икономическия живот на държавата, Сталин е бил краен привърженик за пълното одържавяване във всички сектори на стопанството.
Ленин е бил все пак културен и прагматичен човек, а Сталин
фанатизиран параноик. Възможността системата да допусне такова развитие я прави античовешка.
http://septemvri23.bestforumonline.com/forum-f5/topic-t218.htm
Просто ви проучвам комисарю. Много съм ви благодарен за съдействието. Вие сте просто като религиозна секта. Не намерих разлика в религиозното чувство и вярата на всяка цена. Попадал съм на християни фанатици и съм спорил и с тях, та знам какво говоря. Нямам лоши чувства към хората идеалисти и фанатици, а само лоши предчувствия докъде са способни да стигнат. Защото във вселената има два фундаментални закона и единият е законът за противодействието, а другият за съхранение на.....
Замести многоточието с каквото си искаш и няма да сбъркаш.
Светът не е нито материален нито нематериален. Това са само думи, а границата сме ние.Все едно стоиш на път. Пред теб е духовното, а зад теб материалното. И нищо не се губи или създава, а каквото си сторил се връща върху теб. Удари стената и тя ще ти отвърне. След смъртта съзнанието остава живо и преживява всичко което му се е случило многкратно, защото иска да разбере, преживява го заедно със последиците.
Ако си убивал си едновременно убиецът и жертвата. Софтеурът и хардуерът на тази вселена се срещат в теб, ти си границата, средата. Когато преминеш отвъд, ще бъдеш също границата защото вървиш по пътя. Светът не е толкова прост и тримерен, чернобял и еднопосочен. Не твърдя че това което ти казвам е абсолютно вярно, но съм сигурен че си на погрешен път и се опитваш да вървиш към бъдещето гърбом загледан във съмнителното величие на един нещастник изтребил милиони.
другите идиоти

Сталин - лицето на терора - История Онлайн. Историята такава, каквато (не) я познаваме

history-bg.eu





Гласувай:
1



1. анонимен - Цены на телефоны Nokia, Samsung, Sony Ericsson, Motorola, коммуникаторы Asus, E-ten Glofiish, HTC
17.07.2011 23:59
[img]http://cifrogorod.ru/images/Apple/iphone4_s.jpg[/img]

Добро пожаловать в интернет-магазин "Цифрогород"!

Мы постарались сделать наш интернет-магазин максимально удобным, чтобы Вы легко могли выбрать и приобрести мобильный телефон: купить различные аксессуары к сотовым телефонам, купить цифровую технику.

Основное направление нашей деятельности – сотовые телефоны: новинки и зарекомендовавшие себя модели; телефоны начального уровня и телефоны премиум-сегмента. К большинству современных мобильных телефонов мы предлагаем так же купить карту памяти и приобрести беспроводную bluetooth -гарнитуру.

Цены на телефоны Nokia, Samsung, Sony Ericsson, Motorola, коммуникаторы Asus, E-ten Glofiish, HTC и прочие товары нашего интернет-магазина – одни из самых выгодных по Санкт-Петербургу. Не сомневаемся - наши цены Вам понравятся!

[url=http://www.cifrogorod.ru/Telefony-GSM/Apple/Apple-iPhone-4-32Gb-673/]apple iphone 4 ghjlfv[/url]

[url=http://www.cifrogorod.ru/Telefony-GSM/Samsung]телефоны самсунг[/url]

[url=http://www.cifrogorod.ru/Telefony-GSM/Samsung]купить телефон samsung[/url]

[url=http://www.cifrogorod.ru/index.php?cPath=30_34]телефон купить sony ericsson[/url]
цитирай
2. анонимен - payday loans online 396 287
20.10.2012 00:55
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1085]payday loans online[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#3411>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12525 payday loans online
цитирай
3. анонимен - payday loans 492 288
20.10.2012 06:47
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#867]payday loans[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#17835>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#3147 payday loans
цитирай
4. анонимен - buy viagra 419 7428
20.10.2012 07:22
[url=http://buyviagraonlinemall.com/#11632]viagra online[/url] - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#408>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#1665 generic viagra
цитирай
5. анонимен - cheapest kamagra 1700
21.10.2012 02:05
[url=http://orderkamagranow.com/#vegge]100mg kamagra[/url] - <a href=http://orderkamagranow.com/#auynx >kamagra soft</a> , http://orderkamagranow.com/#fimdr purchase kamagra
цитирай
6. анонимен - levitra without prescription
21.10.2012 10:47
If you want to buy levitra use keywords [url=http://onlinelevitrabuy.com/#8398]buy generic levitra[/url], <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#7849>buy generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#7831 online
цитирай
7. анонимен - viagra 25 mg 4971
21.10.2012 17:01
[url=http://ordercheapviagrahere.com/#infab]viagra 50 mg[/url] - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#ndjjd >buy generic viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#jkxip viagra online
цитирай
8. анонимен - payday loans 727 4250
22.10.2012 01:41
[url=http://paydayloansveryquickly.com/#8679]payday loans[/url] - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#11431>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#11390 payday loans
цитирай
9. анонимен - buy generic cialis 800 6088
22.10.2012 02:22
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#7052]cialis online[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#5848>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#12993 generic cialis
цитирай
10. анонимен - buy cialis online 15717
23.10.2012 00:29
[url=http://ordercheapcialishere.com/#etaci]cialis online without prescription[/url] - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#jmpmk >cheap cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#qqgmw cialis 10 mg
цитирай
11. анонимен - buy levitra 20549
23.10.2012 01:20
[url=http://orderlevitrahere.com/#fdock]buy levitra online[/url] - <a href=http://orderlevitrahere.com/#jfqbc >levitra 40 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#noyez levitra without prescription
цитирай
12. анонимен - levitra online without prescription
24.10.2012 01:49
If you want to buy levitra use keywords [url=http://onlinelevitrabuy.com/#3568]cheap levitra online[/url], <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5301>buy levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#3122 online
цитирай
13. анонимен - levitra 10 mg
24.10.2012 02:55
If you want to buy levitra use keywords [url=http://onlinelevitrabuy.com/#3086]buy generic levitra[/url], <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#2701>buy generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#4619 online
цитирай
14. анонимен - buy cialis 14373
24.10.2012 22:51
[url=http://cialisstorehere.com/#ckhfa]cialis online[/url] - <a href=http://cialisstorehere.com/#sefgh >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#lwyti buy cialis online
цитирай
15. анонимен - buy levitra 13031
25.10.2012 10:52
[url=http://levitrastorehere.com/#ztogz]levitra online[/url] - <a href=http://levitrastorehere.com/#tfqnl >buy levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#ohjlu levitra online
цитирай
16. анонимен - buy viagra 5085
25.10.2012 19:04
[url=http://viagrastorehere.com/#pejsq]buy viagra[/url] - <a href=http://viagrastorehere.com/#xxlhl >buy viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#coicr cheap viagra
цитирай
17. анонимен - buy generic cialis 875 19151
26.10.2012 02:51
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#19205]generic cialis[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#14714>buy cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#6659 cialis online
цитирай
18. анонимен - kamagra online 14473
26.10.2012 07:03
[url=http://kamagrastorehere.com/#awbnd]buy kamagra[/url] - <a href=http://kamagrastorehere.com/#yzols >kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#ldgcs cheap kamagra
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031